Home LifestyleBeauty I heart Elixir – Anastasia Modern Renaissance Dupe??

I heart Elixir – Anastasia Modern Renaissance Dupe??

by Jessica

NL – Laatst kocht ik bij Kruidvat het I Heart Chocolate Elixir palette. Ik had namelijk ooit eerder een oogschaduw palette van dit merk gekocht en die beviel me goed. Het zijn goed gepigmenteerde oogschaduws. Zeker voor de prijs, 16 oogschaduw kleuren voor €10,-! Het was eigenlijk niet mijn bedoeling om nog een oogschaduw palette te kopen (ik wil een aantal oude eigenlijk eerst ‘opmaken’), maar ik was toevallig in de Kruidvat en zag ineens dit palette liggen. Het deed me gelijk denken aan het Anastasia Modern Renaissance palette (die ik zelf niet heb, maar wel vaak gebruikt hebt zien worden door visagisten). Ik heb dat altijd al een mooie palette gevonden, maar zo ontzettend duur. Zeker vanwege het feit dat ik geen visagist ben en het ook niet dagelijks gebruik.

In ieder geval, na ook veel op internet er over gelezen te hebben, blijkt dit palette van I Heart wel een goede dupe te zijn van Modern Renaissance. Ja, voor die €10,- kon ik het dus niet laten. En wat blijkt, het palette maakt het echt waar. Omdat ik het palette van Anastasia zelf niet heb, deel ik later in het artikel een aantal foto’s en een video van iemand anders waarbij je de vergelijking goed kan zien.


De verpakking ziet er allereerst natuurlijk mooi uit. Natuurlijk in chocolade reep vorm, zoals de andere I Heart palettes.


Even ter vergelijking een foto van het internet. Hier boven zie je het Elixir palette, onder de Modern Renaissance. De kleuren zijn vrijwel identiek. Het verschil met het Elixir palette, is dat het Elixir palette 16 kleuren heeft en het Modern Renaissance palette 14. 

Bron: souq.com

De swatches. De oogschaduw is creamy en smeert goed uit. Ook zijn de kleuren goed gepigmenteerd en dan met name de donkere en fellere kleuren, iets wat toch wel erg belangrijk is.

Iets duidelijkere swatches van het palette (Bron: sparklewithkerry.net).


Swatches van het Anastasia Modern Renaissance palette (Bron: pinterest.com). Zie je de vergelijking?


Zoals je ziet ben ik geen visagist en ik zal dan ook nooit claimen dat ik goed ben met oogschaduw (ik vind het gewoon leuk er mee te experimenteren zoals vele meiden doen), maar hier een voorbeeld van hoe je het kunt gebruiken. Je kunt met dit palette alle kanten mee op, zo kun je een mooie rozige ooglook maken maar zou je er ook een rustigere ooglook mee kunnen maken door  de nude tinten.

Omdat ik het originele palette niet heb en niet zelf de vergelijking kan maken, is hier een video van de youtuber Anne-Marie Cibotari. In deze video wordt het echte Anastasia Modern Renaissance palette met de I Heart Chocolat Elixir vergeleken. Ik liet hierboven dan wel een paar foto’s zien, maar zodra je deze video bekijkt zie je al helemaal geen verschil.

Het I Heart Chocolat Elixir palette is bij Kruidvat voor €9,99 te koop.

0 comment

You may also like

Leave a Comment