Home PhotographyBackstage Behind the Scenes – 3 shoots in een week!

Behind the Scenes – 3 shoots in een week!

by Jessica

Na een aantal maanden mijn Azië photodiary’s in het Nederlands gemaakt te hebben, merk ik dat ik het toch wel fijner vindt om weer in het Nederlands te schrijven. Dus dat ga ik vanaf nu weer doen.

Ik had voor het eerst sinds corona eigenlijk weer een goede week met opdrachten! Voordat de drukkere dagen van start zouden gaan, ging ik eerst nog een dagje met m’n zus naar de Loonse en Drunense duinen. De heide is namelijk weer in bloei en dit jaar ook mooi paars. In dit gebied waren we allebei ook nog niet eerder geweest. Het is hier super mooi en heel fijn om even te wandelen en weer tot rust te komen. Ik zal binnenkort zodra ik meer tijd heb de foto’s die ik daar heb gemaakt bewerken en een aparte blog maken. De foto’s die ik nu laat zien, zijn gemaakt met mijn mobiel.

Ook werd het na zowat 9 jaar zo goed als het zelfde kapsel te hebben gehad (met zo nu en dan eens een verandering in kort of lang), werd het tijd voor iets nieuws. Ik heb weer een pony laten knippen! Even wennen, maar wel leuk!

Oke, nu is het tijd voor werk. Langzamerhand begin ik weer opdrachten te krijgen. Nadat ik onverwachts eerder thuis kwam tijdens corona, stond het even een tijdje stil. Ik kreeg in mei wel op het laatste moment nog een bruiloft opdracht voor die maand, maar verder bleef het nog wel een beetje stil. Ik besloot ook weer nieuw portfolio werk te gaan maken, omdat ik dat in Azië niet had gedaan en de eerste twee maanden tijdens corona ook niet. Op een gegeven moment zag ik dat meer fotografen die ik volgde op Instagram 1 op 1 shoots begonnen te doen, dus ik had ook zoiets van: dan ga ik dat ook weer proberen. Op een gegeven moment voelde het steeds beter om het team weer uit te breiden. Door dat ik dit weer ben gaan doen en dat ook op social media deel, begin ik weer een beetje op te vallen. Wat resulteerde in 3 opdrachten deze week. Eigenlijk 2 opdrachten, maar eentje bestond uit verschillende 2 shoot dagen.

De eerste was voor een nieuw merk, genaamd XII Million, via Cream PR terecht gekomen. XII Million gaat duurzame sjaals verkopen, die oa gemaakt zijn van gerycled plastic en spijkerbroeken.
De eerste shoot dag was op locatie. We fotografeerden in Noordwijk en hadden mooi zonnig weer. Gelukkig deden we de locatie shoot op vrijdag, want zondag was het weer regenachtig. Wel was het even improviseren met de harde wind op het strand. Maar het is gelukt!  Op de tweede shoot dag fotografeerden we in de studio van Cream PR zelf. Deze dag hadden we 3 modellen ipv 2. Deze dag was het de bedoeling om meer product foto’s te maken. De eerste dag ging het vooral om sfeer en lookbook beelden. Ik kan de beelden nog niet delen, omdat ik er nog mee bezig ben en eind september online zullen komen. Wel heb ik hier een aantal backstage beelden.

De tweede opdracht was voor Jin Jinny. Voor Jin Jinny had ik vorig jaar een aantal keren gewerkt, dus het was super leuk om weer gevraagd te worden! Ook bij deze shoot hadden we geluk met het weer. Vlak nadat we klaar waren, begon het keihard te regenen namelijk! We fotografeerden trouwens op een super leuke locatie: de buurtboerderij in Amsterdam. Dit is niet ver van het centrum vandaan en je hebt eigenlijk totaal niet het idee dat je in Amsterdam bent.

In de tussentijd ben ik ook bezig met om twee shoots te organiseren in de buurt van Maastricht, waar ik erg naar uit kijk. Ik blijf dan een heel weekend in Maastricht, omdat het voor mij nogal een grote afstand is om er voor een kort shoot dagje heen te gaan. Er zijn hier veel toffe locaties, dus ik had zoiets van: ‘dan ga ik gelijk hier meer regelen!’. Ook ga ik tijdens dat weekend mijn tweede tattoo laten zetten. Ik wist denk al een jaar voordat ik naar Azië ging al dat ik een tattoo wilde die met reizen te maken had, en nu ben ik er  eindelijk 100% zeker van dat ik hem wil. Dus super spannend!

0 comment

You may also like

Leave a Comment